Om oss

Bilde av interiør på Sir Winston
Bilde av interiør på Sir Winston

Om oss

En av Oslos mest kjente pianobarer

Med en perfekt beliggenhet midt på Karl Johan i Oslo ligger Sir Winston pub. En klassisk brun pub i ekte engelsk stil.

Sir Winston er en av Oslos mest tradisjonsrike puber. Med mer enn 50 års historie har Sir Winston blitt en av Oslos mest kjente pianobarer. Hver helg spiller kjente pianister opp til livemusikk, allsang og dans. Som en ekte brun pub viser vi selvsagt alt av sport på storskjerm. Fotball og Formel 1 er våre stamgjester. Baren har et rikt utvalg av øl, og vi er kjent for Guiness. Hva er vel bedre enn en kald øl akkompagnert med livemusikk fra pianobaren? Skål!

Er Sir Winston en bar eller en pub?

Spør du mannen i gata om han eller hun sier bar eller pub vil svaret variere. Her i Norden bruker vi ordene bar og pub om hverandre. De fleste enes om at en pub ofte forbindes med et fysisk lokalet og kommer fra det engelske ordet «a public house». I en pub serveres det ofte mat (husmannskost) og en pub har et godt sortiment av øl. En pub kan også gi assosiasjoner til en institusjon, hvor det sitter mye historie og latter i veggene. En bar forbindes ofte med noe litt mer fancy. Uansett om vi snakker om pub eller bar har de fleste sine faste stamsteder de vender tilbake til. Et sted hvor man føler man hører hjemme, og identifiserer seg med. Sir Winston’s Public House er definitivt en pub med et godt knippe stamgjester. Sir Winston daterer helt tilbake til 1969. Puben har beholdt mye av sitt historiske preg, sus og dus siden åpningen. Det er ikke mange serverings lokaler i Oslo som kan skryte av drift i mer enn 50 år. Bygården Sir Winston pub holder til i stod ferdig i 1858. Symaskinfabrikken Singer etablerte seg i bygget i 1895, og overtok gården rundt 1900 tallet. Etter dette har gården blitt kalt Singergården.

Atmosfæren på Sir Winston er lun og hyggelig. Dette er ekte brun pub på sitt beste.

Interiøret er inviterende, men mahogni tre, lysekroner og sofagrupper i fløyel. På Sir Winston ønsker vi alle velkommen og vi er stolte over å ha et publikum over flere generasjoner.